X

BRX7



Úvodní strana

// Jeřábové dráhy a kolejnice

// Měřící vozík GG-05

Zpět na výpis

Měřící vozík GG-05

Automatický měřický systém pro měření prostorové polohy koleje.

Cena bez DPH

0,00

Cena vč. DPH

0,00

Pro dostupnost a cenu zboží nás kontaktujte - info@geoobchod.cz

Výrobce: GEOOBCHOD
Kód produktu: 17922
Expedice: 7 dní

Prostorová poloha koleje
Prostorová poloha koleje je množina bodů osy koleje jednoznačně určených v projektu polohopisnými souřadnicemi a nadmořskou výškou. Pokud jsou tyto prostorové souřadnice vztaženy k absolutnímu referenčnímu souřadnicovému systému, jedná se o absolutní polohu koleje.


Určení prostorové polohy

Měřický vozík GG-05 je součástí systému pro určení prostorové polohy koleje ke kterému dále patří robotická totální stanice Topcon-Sokkia s automatickým sledování hranolu a automatickým cílením vybavena speciálním Windows CE programem RailSURV a program Rail+ pro zpracování měřených dat, vložení projektované osy a vyhodnocení odchylek měřené polohy osy od projektované.


Mechanická konstrukce vozíku

Hlavní díly vozíku jsou vyrobeny z odolné hliníkové slitiny, které po smontování vytváří lehkou ale velmi robustní konstrukcí. Pojízdná kola a části vozíku zajišťují vzájemnou izolaci kolejových pásů. Výměnou rozšiřující části je možné upravit vozík pro použití na kolejích o různých rozchodech. Montáž vozíku díky jednoduché konstrukci netrvá déle než 5 min.


Senzory

Pro měření sklonu koleje je ve vozíku použit senzor náklonu s rozsahem ±350 mm a přesností ±0.5mm Pro měření rozchodu je použit délkový senzor s rozsahem - 25 mm to + 50 mm a přesností ±0.2 mm. Měření ujeté vzdálenosti se provádí pomocí inkrementálního čidla do vzdálenosti 4500 m od nuly.


Řídící jednotka

GG-05 je vybaven novou kompaktní řídící jednotkou s výkonným procesorem. V řídící jednotce se zpracovávají data z integrovaných senzorů ( senzor náklonu, délkový senzor a odometr) a jsou kontinuálně odesílána současně na všechny komunikační porty. Řídící jednotka je vybavena SS radiem, BlueTOOTH a seriovým portem. Hodnoty zjištěné při provozní kalibraci jsou uloženy v řídící jednotce a měřený rozchod, sklon a vzdálenost jsou před odesláním na komunikační porty o tyto hodnoty opraveny. Součástí kontrolní jednotky je také pouzdro na baterii a radiová a BlueTooth anténa. Řídící jednotku je možné z těla vozíku velmi snadno vyjmout.


Terminál řídící jednotky

S řídící jednotkou vozíku je možné komunikovat pomocí terminálu , který je nedílnou součásti vozíku. Jako terminál je možné použít PDA zařízení s operačním systémem Windows Mobile. Výrobcem je doporučen kontrolér Topcon FC-25. S vestavěným programem Trolley CE je možné provádět provozní kalibraci a měřit a ukládat geometrické parametry koleje rozchod, sklon a staničení.


Komunikace

Data měřená vozíkem jsou současně odesílána na všechny komunikační porty. Mohou být současně přijímána a ukládána pomocí radia nebo Long Link BlueTooth v totální stanicí, pomocí BlueTooth ve Windows mobile terminálu nebo pomocí BlueTooth nebo sériového kabelu v počítači.

Základní parametry systému


Rozchod

Rozchody(mm) 1000,1435, 1520,1600, 1668

Rozsah měření -25mm až 50mm od Integrate rozchodu

Přesnost ±0.2mm


Příčný sklon

Rozsah měření ±350mm

Přesnost: ±0.3mm


Ujetá vzdálenost

Rozsah měření: 4500m od vynulování čítače

Přesnost: ±1mm (rozlišení čidla)


Komunikace

Komunikační porty 1 x Seriový, 1 x Bluetooth, 1 x radio

Radio 2.4Ghz Spread Spectrum radio


Napájení

Provozní doba: 6 hod.

Hmotnost 17kg

Teplotní rozsah -10° až +40°C


Váš email:

Váš dotaz k produktu "Měřící vozík GG-05"



Platební metody