X

Repasované GNSS sestavy


PRO PŘESNÉ MĚŘENÍ A VYTYČOVÁNÍ

CENA OD 32 000,- + DPH

nabízíme samostatné přístroje nebo v kombinaci se záznamníkem dle výběru


Úvodní strana

// Geodetické programy

// GEUS - GEOMETR 20

Zpět na výpis

Doprava zdarma

GEOMETR

GEUS - GEOMETR 20

Geodetický program umožňující poloautomatické vytváření tabulek geometrických plánů.

Cena bez DPH

9.800,00

Cena vč. DPH

11.858,00

Běžná cena

13.310,00 (11%)

+ -
Výrobce:
Kód produktu: 4101
Expedice: 1 den

GEOMETR

  • Program pro poloautomatické vytváření, tisk a export tabulek geometrických plánů.
  • GEOMETR sice není kybernetickou náhražkou živého zememěřiče, přesto Vám tento program může zrychlit a zpříjemnit práci při výpočtech, vyrovnání ploch a jejich následném sestavení do tabulek geometrických plánu.
  • Program tak i částečně snižuje nároky na kvalifikaci pracovníků při těchto pracích. Jednoduchý geometrický plán pomocí tohoto programu může sestavit i laik seznámený pouze se základy tvorby GP. Avšak i pro velmi složité plány může být tento program platným pomocníkem.

Základní princip programu

  • Nový stav zanesený do katastrální mapy rozdělí původní parcely na jednotlivé díly parcel KN.
  • Každý tento díl je jednoznačně identifikován číslem parcely, do které patřil v původním stavu, číslem parcely, do které bude patřit v novém stavu, a označením dílu. Pokud tedy v rámci jednoho geometrického plánu existují dva díly, které mají obě čísla parcel shodná (např. rozdělení mapovým rámem), musí být odlišeny ještě označením (a,b,a1 apod.).
  • Takto označené díly se zapíší do databáze dílů parcel KN.
  • Program na základě zadaných údajů provede automaticky výpočet a vyrovnání všech dílů na výměry původních parcel s tím, že pokud výměra nové parcely byla určena číselně, bude provedeno nejdříve vyrovnání dílů na tuto výměru, a do vyrovnání původních parcel půjdou tyto díly již vyrovnané. V průběhu všech výpočtů jsou kontrolovány dopustné odchylky s ohledem na nastavené měřítko mapy.
  • Podobně je postupováno při vyrovnání parcel dřívějších pozemkových evidencí (DPE), které jsou rozdělovány díly parcel KN na jednotlivé díly parcel DPE.
  • Aby program správně interpretoval údaje, je zapotřebí dodržet správnou strukturu dat, ta je popsána v následující kapitole.
  • Jako výsledek vygeneruje program dvě okna: Jedno reprezentuje tabulku "Výpočet výměr parcel a dílů" a druhé "Výkaz výměr dle katastru nemovitostí" včetně popisového pole geometrického plánu.
  • V těchto oknech si můžete vygenerované údaje prohlížet, opravovat je a případně přímo vytisknout na tiskárně nebo vykreslit na plotteru jako konečný výsledek.

Tento popis je pouze základním shrnutím programu GEOMETR, jinak je program doplněn množstvím podpůrných funkcí a pravidel.


Váš email:

Váš dotaz k produktu "GEUS - GEOMETR 20"



Platební metody